Bram Fokkema

In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

( Lid van team: Kids Power! )

Afgelopen december is mijn oom Wilco overleden aan alvleesklierkanker.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven.

Samen met zijn kinderen hebben we een team opgericht, het kidspower team. Wij gaan met elkaar 25km fietsen op Ameland om geld op te halen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Alleen samen maken we oplossingen mogelijk. Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

alvast superbedankt!!!

groeten Bram

28/10/2022
11:40

Anoniem

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.