Corné en Mees Fokkema

In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

( Lid van team: Kids Power! )

In december 2021 is onze zwager en oom Wilco overleden ten gevolge van alvleesklierkanker.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven.

Wilco bleef optimistisch en greep elke behandeling aan om meer tijd met zijn gezin door te kunnen brengen. 

Op 29 oktober fiets ik met het Kids Power Team van de kinderen van Wilco, samen met Mees als jongste deelnemer,  25km op Ameland om geld op te halen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk. Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

 

 

 

28/10/2022
18:09

Anoniem

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.