D
Dorian Kraaij

Ik doe mee met de Deltaplan Challenge Ameland

( Lid van team: Aart en Dorian )

In de zomer van 2020 is bij onze vriend Wilco alvleesklierkanker ontdekt. Vele behandelingen volgden. In december 2021 is hij overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Samen doen wij mee voor dit goede doel om geld op te halen voor onderzoek om betere behandeling mogelijk te maken.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijd ik.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

30/09/2022
13:28

Anoniem

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.