Frank Köhler

Wij doen mee met de Deltaplan Challenge Ameland

( Lid van team: Patiëntenplatform Living With Hope )

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er meer dan 2800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose komt hard aan vanwege de schrikbarend slechte prognose: na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden, heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. 

Meer onderzoek om de overlevingskans te vergroten en de beste behandeling voor elke patiënt mogelijk te maken, daartoe dient het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Daarom doe ik samen met anderen van het patiëntenplatform Living With Hope mee aan de Ameland Challenge.

Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

22/10/2022
13:07

Gerda

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.