Karin Meij

Ik doe mee met de Deltaplan Challenge Ameland

( Lid van team: Karin en Claudia )

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijd ik.

Wij, Claudia en ik, zijn onze moeder in 2016 na een zwaar maar moedig door haar gedragen ziekbed verloren. Er is door en voor haar gevochten maar deze strijd bleek onmogelijk. Ze, Jannie Meij, was 67 jaar jong en de trotse oma van 4 kleinkinderen en stond volop in het leven zowel op sociaal als sportief vlak.
Tot opeens de man met de hamer kwam en haar leven op z’n kop zette. In het UMCG is ze geopereerd door één van de beste artsen met dit specialisme maar helaas was de ziekte al in een te ver stadium. Wij nemen deel aan deze challenge op het voor haar zo geliefde Ameland. De start en finish is op de ultieme plek waar we als gezin heel veel mooie herinneringen hebben liggen die we altijd blijven koesteren. Deze challenge is voor jou Mams ❤️

Medestrijder worden? Wil je ons helpen? Met een donatie steun je onze actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

20/10/2022
22:25

Karin

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.