Linda Fokkema-Floor

In actie komen tegen alvleesklierkanker is van levensbelang

( Lid van team: Team Wilco  )

11 december 2021 is mijn zwager Wilco overleden t.g.v. alvleesklierkanker. Met respect kijk ik terug naar Wilco hoe hij elke behandeling heeft aangepakt en altijd positief is gebleven! Op 29 oktober ga ik samen met mijn zus Berna 25 kilometer lopen op Ameland om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Deltaplan Alvleesklierkanker.

Corné en onze 3 zonen Stijn, Bram en Mees fietsen 25 km met het Team Kids Power! Samen met de kinderen van Wilco en Berna om ook geld op te halen.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt! 

Alvast bedankt!

Groet Linda

28/10/2022
12:41

Anoniem

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.