Marina Boere-Floor

Wil je een donatie doen voor meer onderzoek naar alvleesklier kanker?

( Lid van team: Team Wilco  )

Onze zwager en oom Wilco is op 11 december 2021 overleden t.g.v. alvleesklierkanker.  Wilco heeft na de diagnose elke aangereikte behandeling aangepakt. Dit gaf Wilco en zijn gezin hoop, moed, kracht en vertrouwen om door te gaan! De behandelingen hadden de kanker flink geremd maar ook zijn lichaam verzwakt waardoor hij onverwachts is overleden aan een infectie.

Met diep respect kijken we terug hoe Wilco met zijn ziek zijn is omgegaan! 

Op 29 oktober willen we daarom met ons gezin, samen met m'n zus Berna en onze 2 nichtjes en neefje, familie en vrienden van hen op Ameland de Deltaplan Challenge aan gaan! Arie en onze twee zoons Levi en Daan gaan ieder 25 kilomer fietsen met het Team KIDS POWER!
En ik ga 25 kilomer wandelen met Team Wilco. Om zo met elkaar geld op te halen voor meer onderzoek zodat er in de toekomst voor deze patiënten er een genezende behandeling mogelijk is!

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijden wij. Een hoopvolle strijd, met steeds meer fantastische instrumenten en manieren om ziekten eerder op te sporen. Alleen samen maken we oplossingen mogelijk.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

Dank je wel alvast voor je bijdrage!

Groetjes van Marina

29/10/2022
19:26

Marielle

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.