Melissa Wijnja

Ik wandel voor en mét mijn moeder

( Lid van team: Team Ankie )

Twee jaar geleden kreeg mijn moeder de diagnose alvleesklierkanker. Pas toen kwam ik erachter hoe slecht je kansen zijn als je deze vorm van kanker krijg. Er is bijna niet tegen te vechten. Om dit te veranderen is er veel geld nodig. Daarom loop ik voor Team Ankie mee met de Delta Plan Challenge Ameland. Help jij ons, zodat er in de toekomst betere behandelmethodes komen voor deze vreselijke ziekte.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Per jaar overlijden er ruim 2.800 Nederlanders aan deze ziekte. De diagnose is zo goed als een doodvonnis vanwege de schrikbarend slechte prognose; na 5 jaar is slechts 9% van de patiënten nog in leven. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. Voor deze patiënten strijd ik.

Medestrijder worden? Wil je mij helpen? Met een donatie steun je mijn actie en het werk van het Deltaplan Alvleesklierkanker. Elke bijdrage telt!

23/10/2022
21:46

Anoniem

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.