Team Ankie

Team Ankie loopt de Delta Plan Challenge Ameland

Twee jaar geleden kreeg onze moeder, dochter, zus, tante en vriendin Ankie de diagnose alvleesklierkanker. Pas toen kwamen we erachter hoe slecht het toekomstperspectief is voor mensen die deze vreselijke kanker krijgen. Daar MOET iets aan veranderen en dat kan alleen als er genoeg geld is om onderzoek te doen. Daarom lopen wij, dit jaar voor de tweede keer, mee met Delta Challenge Ameland.

Ons doel is 535 euro, één euro voor elke bonusdag van Ankie. Na de diagnose op 2 november 2020 hebben de artsen geschat dat zij nog zes maanden zou leven. Nu, bijna twee jaar later, is ze er nog steeds en loopt ze zelfs mee! Haar gevecht gaat met ups en downs, twee weken geleden moesten we op de spoedeisende hulp nog afscheid van haar nemen, maar het leven is het vechten waard.

01/11/2022
14:46

Cobie

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.