Team Pipistrello

Ne pleure pas celui que tu as perdu, réjouis toi de l'avoir connu

Wij zijn afgelopen januari onze man, vader en schoonvader verloren aan alvleesklierkanker. 

In september 2021 kreeg John de diagnose van uitgezaaide alvleesklierkanker. Dit kwam als een schok voor hem, zijn familie en vrienden omdat hij nog heel vitaal was en volop in het leven stond. Na de diagnose startte een zware en emotionele periode die getekend werd door veel ziekenhuisbezoeken en moeilijke keuzes over zijn behandeling. Uiteindelijk heeft hij nog gekozen voor een chemo behandeling maar helaas zonder resultaat. 

John was een levensgenieter die veel verschillende activiteiten ondernam en graag voor iedereen klaarstond. Hij was een aanpakker die niet hield van stilzitten maar werd gedwongen om een stap terug te nemen en vaker zijn rust te pakken. Dit viel hem erg zwaar. 

Om John te eren en geld op te halen voor toekomstig onderzoek naar alvleesklierkanker willen wij meedoen aan de Deltaplan Ameland Challenge. Wij hopen dat er op een dag niemand meer hoeft te sterven aan deze vreselijke ziekte.

26/10/2022
11:49

Renée

Bekijk alle

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan wil wetenschappelijk onderzoek versnellen, de handen ineenslaan om de beste behandeling voor iedereen beschikbaar te maken en te werken aan een betere kwaliteit van leven voor patiënten.